Pagina's

zaterdag 14 december 2013

Een pakketje, kerstboom en kerstwandeling.

Normaal zet ik altijd het eerste weekend na de Sinterklaas de boom op. Dit jaar is het allemaal even anders. Te weinig energie om alles te doen. Van de week zei ik nog tegen manlief. Als de boom er dit weekend niet staat komt hij er ook niet meer te staan.
 
Ik weet hoe een hekel hij er aan heeft om de boom op te zetten. Ik vind het heerlijk en doe het dan ook altijd, maar dit jaar deed manlief het gelukkig. Toen ik donderdag thuis kwam van mijn werk stond de boom klaar om versiert te worden. Ik was te moe om iets te doen. Met veel pijn en moeite haalde ik één doos met kerstspullen naar beneden en dat was het. De hele avond heb ik tegen de boom aan zitten kijken maar kon ik het niet voor elkaar krijgen om ook maar één ornament er in te hangen.
 
Vrijdag was ik helemaal kapot. Mijn eerste week bij mijn nieuwe opdrachtgever had deze week mijn tol geeist. Ik had me nog zo voor genomen de boom te gaan versieren, maar ik was zo moe. Ik ben op de bank gaan liggen en in slaap gevallen. Ruim 2 uur later werd ik wakker door de bel. Er stond meneer met een pakketje voor de deur. Ik nam het aan met mijn slaperige kop. Ik verwachte niets dus dacht het zal wel voor manlief zijn, maar toen ik op het pakketje kijk stond mijn naam er op. Voor mij?? Ja ooo wat zou het zijn. Nou ik zal het jullie vertellen. Het pakketje was van Eve(n) genaaid. Het was de PiF waar ik een tijdje terug aan mee gedaan had. Ik was het al weer vergeten, maar ze duidelijk niet. Dit kreeg ik van haar.
Leuk hè. Ik ben er heel blij mee. Bedankt Eve(n) genaaid.
 
Ik kreeg er weer even energie van (of was het het slaapje wat ik gedaan had?) Ik maakte even wat te eten voor mezelf en ook al was ik nog niet top fit. Ik voelde me toch fit genoeg om aan de boom te beginnen. Toen ik de doos open trok, zag ik van allerlei ornamenten liggen, maar geen lampjes. Ja de lampjes moeten natuurlijk wel als eerste de boom in. Dus hup naar boven zoeken naar de lampje. De lampjes die ik zocht kon ik zo gauw niet vinden, maar ik vond wel andere. Ik dacht dat 2x 80 twinkellichtjes wel genoeg moest zijn. Helaas toen ik de lampjes er allemaal in had zitten was mijn boom slecht verlicht. Nee dit wilde ik niet daar ga ik me dan echt aan irriteren, dus alles er weer uit. Op zoek naar de andere lampjes. Het duurde even en nu weet ik ook wel weer waarom. Ik heb op de kerstdozen zo mooi staan wat er allemaal in zit alleen had manlief vorig jaar geholpen met inpakken. Ik zei toen nog wel in de goede doos doen anders zoek ik me straks een ongeluk. Manlief deed het af met ach je moet volgende keer toch alle dozen weer hebben. Niet dus. Na alle dozen open gehad te hebben zaten natuurlijk de lampjes in de in de laatste doos, maar goed gevonden.
 
Hup de lampjes er in alle rood/wit ornementen en nog een paar ornementen die ik gewoon leuk vind. De boom ziet er al aardig uit niet zo vol als andere jaren, maar het is al gezellig. Ik vond het voor de avond wel genoeg. Wie weet als ik nog zin heb stop ik er van het weekend nog wel meer bij.
 
Nou inmiddels kan ik jullie vertellen het enige wat er eventueel nog bij komt zijn de laatste ornementen die er nog liggen. Dit jaar komen er geen gewone ballen in. Nee dit jaar bestaat onze boom alleen uit ornementen. Ik ben er zo gek op al die aparte kerst dingen. Kijk hier een paar foto's

 Ja Susan jou engel hangt ook in de boom.
en weet je ik heb veel meer engeltjes in de boom als ik dacht hihi.
De engelen zijn bij me momenteel ;-)
 
En dit is dan het resultaat van de hele boom
 
Vandaag ging ik samen met mijn mannen een kerstwandeling maken. Niet zo maar een kerstwandeling. Nee de kerstwandeling van Stichting Tuinderij Ganzert. Vele bloggers hebben het hier al over gehad door dat ze mooie dingen gemaakt hadden voor de kerstmarkt. Ik vond het leuk om even langs te gaan. Onze Lobbes heeft iedere dag een goede wandeling nodig, dus waarom niet even in Amerongen. Oké niet naast de deur, maar we hebben een leuke middag gehad en het weer zo ook heerlijk mee. Kijk
 Een heerlijk uitzicht over de landerijen.
 In de verte de kerktoren van Amerongen.
 Een grappige versierde boom in Amerongen. Ik vond het gewoon kunstzinnig. hihi
Onze Lobbes die net als een kind op het randje van een stoepje lopen hihi.
 Halve wegen een lekkere warme chocomelk en de slagroom was voor Lobbes.
Helaas vergeten om een leuke foto te maken van de kerstmarkt, maar er waren vele leuke spulletjes te koop. Dit is mijn aanwinst :D
 Ja en ik heb een echte Jenneke. Ik ben er zo blij mee. Bedankt lieve Jenneke dat je deze mooie sjaal voor me gemaakt hebt. Ik vond het ook leuk jou en je zus nu eindelijk eens te ontmoeten.
 De Happy New Year mag na de kerst de plek vervangen van de Christmas aan de spiegel.
Al met al dus heel erg geslaagd. De wandelroute was ook een hele mooie zeker een compliment waard voor Youri. We hebben gelukkig van Berry ook nog de wandelroute voor de 10 kilometer dus die zullen we zeker nog wel een keer maken. Ik hoop ook voor de Stichting Tuinderij Ganzert dat deze kerstwandeling weer wat extra's opgeleverd heeft voor hun.
 
Voor nu....... Nu ga ik even bankhangen en morgen heb ik een relaxdagje met mijn vriendin Mirjam. We gaan lekker een dagje naar de sauna. Heerlijk relaxen dus ;-)

13 opmerkingen:

 1. Nou het was voor de stichting meer dan geslaagd, jij ook reuze bedankt! Leuk om foto's van de wandeling terug te zien! En zal Youri d complimenten doorgeven
  X es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We hebben echt genoten van de wandeling. Thanks Es en de complimenten mag je zeker doorgeven x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent al helemaal in de kerstsfeer. Op het laatst dacht ik even dat het al kerst was zo met die wandeling. Mooie spullen gekregen. Hoop dat de vermoeidheid snel over gaat en energie genoeg krijgt!
  En Lobbes op dat stoepje lopen. Leuk!

  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja heerlijk ik ben gek op de kerst 2 dagen kerst ia veelte kort dus probeer ik er zo lang mogelijk van twee genieten ;-) en als mijn energie een beetje mee werkt kan ik er optimaal van genieten.

  Schattige he Lobbes op dat stoepje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuke boom. Die heeft idd helemaal geen ballen nodig. Wat leuk op de foto die lichtjes. Ben benieuwd hoe je dat voor elkaar krijgt. Heb je er wel een leuk wit kersthertje ingehangen :0) ?
  Wij waren gisteren ook op een kerstmarktje, heel ieniemini, maar toch nog wat leuks tegengekomen. Jij hebt ook leuke dingen gescoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een leuke pif heb je gekregen zeg..... je boom staat erg leuk hoor... en wat een leuke foto's van de wandeling en leuk je in het eggie te hebben ontmoet, de sjaal stond je erg leuk die kleuren zeg ♥..... en wat een lieve lobbes gaaf he die happy new year hanger

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke boom heb je! Lekker gewandeld en giga gave fotos zie ik hier! Leuk je gezien te hebben..Je hebt leuke spullen gisteren gescoord..enjoy it.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ohh kijk die Lobbus genieten....! Lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van het lezen en zien van jouw blog krijgt een mens zin om het huis in kerstsfeer te brengen. Het fijne aan een niet te volle boom en nog flink wat dagen voor kerst: Je kunt nog aanvulling maken en er bij hangen.
  Mooie aanwinst. En wat een koddige hond.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jaaaaaaaaaa, het was fijn..... Thanks! Fijne voorpret gewenst! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey die Conny er komt weer een kerst ornament bij! Je zat er het dichtste bij...gefeliciteerd! Ennuh ik hoef niet te vragen of je een rode of een blauwe wil dat is wel duidelijk aan je boom te zien ;).
  Leuk dat je zo'n geweldig fijne wandeling hebt gehad en dat het zo gezellig was en wat bijzonder leuk een Jenneke sjaal yeahh! En die happy new year hanger is ook superr.
  Warme groetjes en knuffels van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hopelijk heb je snel terug wat meer energie en wat is die houten happy newyear slinger geqeldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi! Ik las jou leuke reactie over 't tasje dat ik gemaakt heb voor de Bingo.. van gewoon-elise..mail je adres maar naar mij (prutselz@gmail.com) dan stuur ik jou ook een tasje toe.. gr hanneke

  BeantwoordenVerwijderen