dinsdag 19 november 2013

Geefmaand dag 16 t/m 20

De eerste 15 dagen zitten er op. Ik vraag me af of ik niet meer moet plannen, zoals vele andere wel doen. Tot nu toe heb ik alles gewoon laten komen zoals het komt en ik merk dat de dagen dat ik niet echt onder de mensen ben er minder goede (wat is goed, maar ik voel het wel zo) geef momenten voorbij komen.

Dag 16

Geven
Manlief en ik ga gauw nog even, na een gezellige middag cachen, boodschappen doen. In de winkel werd ik aangesproken door een mevrouw die daar stond voor de voedselbank. Ze stond me het verhaal te doen. Ik wist wel dat er een voedselbank was in door grote stad, maar ze vertelde me dat er nu in het dorp ook een voedselbank was. Dat wist ik niet. Natuurlijk was ik er al bij het eerste moment er uit, dat die weer een uitgelezen moment was om te geven. Ze had een aantal spullen staan, waar ik uit kon kiezen. Wat ze nodig hadden voor het vullen van de voedseltassen waren juist de houdbare producent, want die worden niet weggeven door de winkels. Ik zal van die lekker limonade staan en ik moest meteen denken aan een kinderfeestje. Daarom nam ik 4 flessen mee. Een ding weet ik zeker waar het ook terecht komt het komt goed terecht.

Na de vermoeiende cache middag laat in manlief en Lobbes samen op de bank even een lekker dutje doen. Terwijl ik een speciaal voor manlief macaroni maak. Hij gaat vanavond gezellig met zijn vrienden (mannen onder elkaar) een avondje uit en wilde graag een goede ondergrond hebben ;-)  Eigenlijk had ik iets anders op het menu, het vlees lag al klaar, maar goed. Ik bak het vlees en ach het is er best lekker bij. 

Vanavond geeft ik mezelf een avondje heerlijk alleen thuis zijn. Doen waar ik zin in heb. Heerlijk.

Ontvangen
Ik ontvang een gezellige middag samen met mijn mannen.

Ik ontvang een avondje alleen tijd zijn (Nou ja alleen. Mijn menneke is er natuurlijk ook)

Afgeslagen
Niets

Geleerd
Dat de geven momenten echt gewoon op je pad komen je moet ze alleen wel nemen.

Dag 17

Geven
Manlief wilde vanmiddag cachen samen met vrienden. Ik had eigenlijk andere plannen, maar ben gezellig met hun meegegaan.

Ontvangen
Vandaag zijn we samen met vrienden en hun kinderen wezen cachen. De caches waren niet zo moeilijk, dus een uitgelezen moment om de kinderen te laten zoeken (helaas waren de logboekjes wel nat, dus hebben we maar een foto gemaakt wat er viel niet op te schrijven). Een duidelijk geniet momentje de kinderen zo vol energie zien zoeken en als ze dan er één gevonden hebben zo blij zijn. Heerlijk.

Afgeslagen
Niets

Geleerd
Dat cachen een leuke tijd verdrijf is ook samen met vrienden

Dag 18

Geven
Ik was vandaag voor de wekker wakker dus ik geef vandaag manlief dat de wekker niet afgaat.
 
Ik laat een meisje op haar scooter voor gaan.
 
Ik laat een mevrouw voorgaan in de winkel.
 
Ik stort geld op giro 555 voor de Filipijnen.
 
Ontvangen
Ik gun mezelf een half uurtje lekker in mijn nieuwe flow lezen (hihi het werd een uurtje)

Ik mag van manlief een cadeautje uitzoek op een site.

Ik heb een leuk gesprek met een van mijn vriendin en kom er achter dat ik me beter kan laten klonen, zodat ik zelf meer leuke dingen kan doen ;-)

Afgeslagen
Niets.


Geleerd
Een ander helpen goed voelt voor jezelf

Dag 19

Geven
Ik geef  een digitale kus aan blogvriendin Anita omdat ze voor mij poppenluiers wilt maken.
 
Mijn collega vrijwilliger is vandaag niet op het asiel. Ze stuurde me een appje dat haar auto stuk was. Helaas te laat anders had ik haar even opgehaald. Nu heb ik haar aangeboden als de auto donderdag nog stuk haar even op te halen.
 
Ontvangen
Dat Anita voor mij poppenluiers wilt maken, die ik vervolgens weer cadeau wil geven aan mijn kleine vriendinnetje.

Mijn collega vrijwilliger was vandaag niet op het asiel, omdat haar auto was stuk. Normaal zou ik er voor zorgen dat haar werk gedaan zou worden. Vandaag geef ik mezelf een cadeautje door dit een ander te laten oplossen.

Afgeslagen
Ik kom er vandaag achter tijdens een gesprek met mijn ergotherapeut dat ik afgelopen zondag juist iets had moeten afslaan. Was beter geweest voor mij.

Geleerd
Dat als ik de ene iets geef dat bij de andere nadelen kan geven. & Dat ik niet altijd alles hoef op te lossen, een andere kan het net zo goed.

Dag 20

Geven
Ik maakte kaarten voor 2 meisjes (de foto blijf ik jullie nog even verschuldigd, want mama lees hier mee ;-) ). Vandaag stuur ik ze op zodat ze de kaarten morgen mogen ontvangen.

Ik maak een verjaardagscadeautje om morgen te geven aan de jarige.

Ontvangen
Een rust momentje voor mezelf.

Afgeslagen
Niets

Geleerd
Nou dat wist ik eigenlijk al, maar ik vind het heerlijk om te creatief bezig te zijn.

13 opmerkingen:

 1. wat goed om er zo eens bij stil te staan, leuk! jij bent goed bezig

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja door er bij stil te staan wordt je jezelf veel bewust van alles.

   Thanks!

   Verwijderen
 2. ik zie je leerpunt en die zijn zeker heel belangrijk'
  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Jenneke als deze geefmaand voorbij is ga ik eens kijken wat ik met mijn leerpunten ga doen ;-)

   Verwijderen
  2. goed van je!!!!! http://creaties-jenneke.blogspot.nl/2013/11/ladies-night-sjaal-polswarmers.html

   Verwijderen
 3. Bewust bezig zijn met geven en ontvangen, ja ontvangen mag net zo goed als het maar in balans is, lijkt mij een heel goed iets. Je bent goed bezig deze maand. Zo ook met leermomenten. Knap hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja balans dat is een hele belangrijk, maar helaas is de balans momenteel niet zo in mijn leven. Ik denk dat hier de ontvangen zeker een belangrijke voor is, want daar ben ik niet zo heel goed in, maar goed. Al doende leert men ;-)

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Ja en toch denk ik iedere keer zou ik nou niet meer gegeven kunnen hebben? En heb ik nog echt alleen dit maar ontvangen of zie ik de dingen die ik kan ontvangen gewoon niet allemaal?

   Verwijderen
 5. Misschien juist goed om niets te plannen en elke dag te kijken wat er op je pad komt en wat je kunt geven. En zo te zien gaat dat je heel goed af! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja lien ik heb voor mezelf ook besloten het toch niet te doen. Zaterdag bewees wel weer dat de geefmomenten gewoon echt op mijn pad komen. Ik doe me best en laat komen wat komt.

   Verwijderen
 6. Blijf gewoon lekker je gevoel volgen, je hart volgen. Ik merk ook dat ik eerst gedacht had veel meer via mijn blog weg te geven. Maar af en toe een lieverd verrassen vind ik veel leuker ;). Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen