zaterdag 9 maart 2013

Kraampakket

Nu mijn neefje geboren is kan ik jullie laten zien waar ik de afgelopen tijd mee bezig geweest ben.
Schilderen, knippen, plakken en naaien.
Ik maakte zelf voor ons neefje:
een speenkoord
een fotolijstje met zijn naam
een haarlok en tandendoosje
een herinnering box met zijn naam
een rompertje en spijkerbroekje met een lieveheersbeestje erop (in de winkel nergens te krijgen)
De kleuren voor mijn kraampakket zou blauw/wit/groen/rood/zwart worden et het thema lieveheersbeestje, omdat zijn kamertje ook dit thema heeft.
Ik ben begonnen met het beplakken van de haarlok en tandendoosjes. Ik had een leuk blauw/wit ruit plakplastic gekocht.
  Daarna heb ik in de bouwmarkt gezocht naar een de juiste kleur groen. Een potje verf mee genomen om de dekseltjes te schilderen om vervolgens hier een lieveheersbeestje op te kunnen plakken.

Ik kocht op de markt een lint met lieveheersbeestjes erop en een bretelclips. Ik zocht er een roodkleurig stofje bij en stikte deze op elkaar. Vast aan een de bretelclips.
Maakte een labeltje en naaide deze op de achterzijde van het speenkoord.
Bij de kringloop kocht ik een leuk fotolijstje, maar deze was in de verkeerde kleur blauw. Ook deze heb ik een likje verf gegeven zodat hij mooi bij de rest paste.
 Na dat hij (bijna) droog was plakte ik de lieveheersbeestjes en de letters op de lijst. Pakte twee zakjes met blauw/witte hartjes en stopte deze in het lijstje. Om het mooiste resultaat te krijgen kun je het beste wachten tot de lijst helemaal droog is. (helaas had ik daar geen tijd meer voor de baby was er al, 2 weken te vroeg)
Van het zelfde plakplastic knipte in de naam in grote letters uit en plakte deze op de deksel van de witte herinnering box.

Omdat ik toch wel leuk vond om iets van kleertjes te geven, maar niets kon vinden met lieveheersbeestjes heb ik zelf iets gemaakt. Vond een klein spijkerbroekje maat 50 met drukknoopjes aan de pijpen (heel handig om een luier te kunnen verschonen) zo goed als nieuw bij de kringloop voor een zacht prijsje. Hier kan ik natuurlijk iets leuks van maken. Ik kocht er een wit rompertje met lange mouwen op en maakte zelf, met behulp van strijklabels, een lieveheersbeestjes set.
Op witte t-shirt stof drukte ik een strijklabel en naaide, met hulp hulp van mijn moeder (Thanks Ma), op het spijkerbroekje. Op de rompertje ging het helaas even niet helemaal goed en ik verbrande het label en het rompertje. SHIT!
Hals over kop nog op zoek moeten gaan naar een nieuw rompertje. Maar gelukkig is het toch goed gekomen. Leuk toch zo'n setje.
Hier mee maakt hij helemaal de blits toch.
 Het totaal pakket zal er uit eindelijk zo uit. Uuuh ik moet zeggen pakketten :D2 opmerkingen:

 1. Super leuk en lekker creatief.
  Toch genaaid! En je had zo de balen van je machine en kapotte jeans naald...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Ik heb me best gedaan ;-)

   Ja het naaien was op zich al een heel gedoe, maar weet in middels (toch fijn zo'n moeder die alles van naaimachine's weet), dat het aan mijn naaimachine ligt en niet aan mij. Het speenkoord heb ik dan ook bij mijn moeder op de naaimachine gemaakt :D Mijn naaimachientje moet eerst naar de reparateur :-(

   Verwijderen