maandag 11 november 2013

Geefmaand dag 6 t/m 11


Dag 6

Geven
Vandaag doe ik boodschappen ik heb het ene naar het andere geefmoment.

Ik maak even een praatje met een ouder meneer die staat te kijken naar de parkeerwacht die met twee man sterk de auto's aan het controleren zijn. Meneer vind het maar niets. Ik geef even mijn luisterend oor.

Ik wil iets pakken uit het koelschap, maar de een van de vakkenvullers moet blijkbaar nu alle spullen recht leggen en de lege dozen hier uit halen. Ik wacht netje even en heeft haar de ruimte. Na een minuutje kijk ze me aan en vraag ze of ik er bij moest met een redelijk geïrriteerde stem. Ik zeg neem rustig te de hoor. Ik kan toch tot sluitingstijd mijn boodschappen halen. (of ze zelf het als geven heeft gezien weet ik niet, maar misschien realiseert ze zich dat straks nog)

Ik koop voor manlief een cakeje. Hij is hier gek op en ik lukt het niet dus koop het eigenlijk ook ooit.
Mijn gift voor vandaag aan hem.

Ook mezelf geef ik wat. Ja ik geef me vandaag van die heerlijke kaneelstokjes. Mmmm.

Ik laat een meneer bij de kassa voorgaan, want zoveel had hij niet er mijn kar zat behoorlijk vol. Tegen de tijd dat ik alles uitgepakt had was hij al bijna klaar.

Ik geef een muziekkant met zijn accordion mijn laatste muntjes uit mijn portemonnee.

Ik geef Lobbes ballonnen om mee te spelen. (Dit vind hij te gek)

Ontvangen
Na een verhaal van mij (waar je me toch wel een beetje druk over maakte) kreeg ik een reactie van mijn collega die ik graag wilde hebben.

Een aardige meneer laat mij voor hem bij de supermarkt naar binnen gaan.

Ik ontvang van mezelf kaneelstokjes ;-)

Ik ontving van een blogvriendin en haar kinderen maar liefst 3 kaarten. (Bedankt lieverds)

Ik ontvang vandaag inspiratie door het lezen van Susan blog's. (zonder dat ze het zelf weet heeft ze mijn gegeven)

Afgeslagen
Volgens mij is er niets langs gekomen wat ik had kunnen afslaan.

Geleerd
Dat je niet kunt bedenken wat een ander gaat zeggen.

Dag 7

Geven
Gister hadden manlief en ik het over mijn wekker die altijd minimaal 3x soms wel 4x afgaat. Hij ergert zich hier altijd zeker op donderdag, want dat kan hij uitslapen. Gister zei hij morgen laat je je wekker maar 1x afgaan. Ik zei nog dat kan ik niet beloof. (Ja ik snooze graag nog ff een half uurtje verder. Beter gezegd dat heb ik gewoon nodig) Toen vanochtend de wekker voor de 2x afging dacht ik. Dit wordt mijn gift voor vandaag aan manlief. Ik laat hem niet meer afgaan en deed de wekker uit. Niet dat ik op stond. Nee ik had echt nog even tijd nodig, maar de wekker ging niet meer af.

Op het asiel werden er 2 honden binnen gebracht ze moesten naar een kennel toe. We zaten net allemaal aan de koffie, maar ik bood aan om 1 van de 2 mee te nemen naar zijn kennel en zorgde er voor dat hij een bakkie water en lekker mandje had.

Vanochtend in de auto sloot ik achter aan in de rij voor het stoplicht (zoals ieder dag als ik naar mijn werk ga) Dit stoplicht laat altijd maar een auto of 5 per keer doorlaat. Het laatste stuk komt er nog een baan bij aan de rechterkant. Vaak zijn er van die mensen die dan denken dat ze meer recht hebben als andere, omdat ze dan wel over de vluchtstrook naar de rechter baan kunnen rijden. Vandaag toch de beste meneer op de vluchtstrook precies op het punt waar er een extra baan bij komt mij aan en ik zette mijn auto er voor, want ik moet immers ook rechtsaf. Dit was mijn gift. Niet zo zeer aan deze meneer uit het busje, maar aan alle andere automobilisten die net als ik ook netjes aan het wachten waren in de rij en zich ook ergeren aan dit soort aso's.

Ik gaf Susan een DIKKE knuffel

Ontvangen
Ik ontving van Susan een knuffel.

Na een vraag gesteld te hebben bij de planning van het revalidatiecentrum hoeft ik nog maar 2 dagen ipv 3 dagen in de week. Dus ik ontvang wat meer me time.

Afgeslagen
Een knuffel van manlief, omdat ik moest opstaan. (gelukkig is manlief volhardend en heb ik toch de knuffel gehad ;-) Die ene minuut later opstaan doet het dan ook niet meer he)

Tijdens een van de asielwandelingen had ik de handen vol aan  de hond. Mijn collega vroeg of ze het even van mij over moest nemen. Ik sloeg het af (was eigenlijk niet zo slim, want het was al nummer 2 voor mij) Ik was al aardig door mijn energie, maar ja eigenwijze ik. Dat kan ik wel. Ik laat me toch niet kennen. 5 minuten laten vroeg ze het nog eens. Toen was ik wel zo slim om haar aanbod te accepteren. (jongens wat is dat toch moeilijk zeg)

Geleerd
Dat ik het wel kan, betekend nog niet dat ik het ook moet doen.
Door te vragen worden dingen voor je verwezenlijkt.
Vragen staat vrij en geeft mogelijkheden.

Dag 8

Geven
Vandaag geef ik voornamelijk aan mijzelf. Ik begin met een lekker rondje snuffelen op de markt. Zoekend naar een zwart stofje voor mijn gehaakte tas (nog niet af hoor, maar ben halve wegen). Gevonden ;-)

Daarna ben ik nog even lekker de stad in gelopen. Ik wilde een paar nieuwe spijkerbroeken, want ik (en dat voor een niet rokken drager hihi)heb er nog maar één. Natuurlijk heb ik nog wel meer broeken, maar de spijkerbroek draag ik toch het vaakst. Ook die heb ik gevonden. Ik heb zelf ook een spijkerrokje mee genomen.

Vervolgens heb ik mezelf nog getrakteerd op een lekker saucijs. Een heerlijke ochtend dus. Echte me time (zoals Susan het al eerder noemde)

Ook bracht ik onze bench naar onze huishoudelijke hulp, omdat ze een pup heeft en een bench nodig had. Ze mag hem zo lang lenen. Wij gebruiken hem toch bijna nooit. Zo spaart ze weer wat centjes uit die ze momenteel goed kan gebruiken voor haar nieuwe huis. ;-)

Ontvangen
Een zwart stoffie, 2 spijkerbroeken en een spijkerrokje, een saucijs ;-)

Ook mocht ik nog een lachmoment ontvangen. De mannen op de burg hebben het zeker niet in de gaten gehad, maar ik heb in een deuk gelegen in de auto toen ik er toevallig net langs opreed. De ene man stond net iets hoog dan de ander en de man die wat lager stond wilde iets hebben van de man die iets hoger stond, maar die kon het zo niet aangeven dus gooide hij het voorzichtig naar beneden. De man onder vind hem alleen niet en het viel zo verder naar beneden het water in. hahaha. Je had die koppen moet zien. Alle twee stonden ze naar beneden te staren en volgens keken ze elkaar aan haha. Echt om te lachen kan ik jullie zeggen. Heerlijk van genoten.

In december ga ik met mijn vriendinnen een dagje lekker weg. Er moet nog het ene en ander uitgezocht worden. Een van de vriendinnen zegt dat zij het wel uitzoekt. Heerlijk ik hoef het niet naar me toe te trekken. Ik ontvang ;-)

Afgeslagen
Vandaag heb ik niets afgewezen

Geleerd
Dat me-time belangrijk is en dat ik ook dit gewoon in mijn agenda moet plannen anders komt er niets van.

Dag 9

Geven
Lobbes mag even lekker op bed erbij komen liggen. (dan mag hij bijna nooit) Zo geef ik mezelf ook
nog even een half uurtje extra om op bed te kunnen blijven liggen.

Ik ga even naar het nieuwe huis van mijn huishoudelijke hulp (Huishoudelijke hulp zo decadent zal je denken. Nee helaas puur noodzakelijk), om even te kijken of er geen gebreken zijn aan de woning die de woningbouw nog moet oplossen. (Als opzichter kijk je daar dan toch weer met andere ogen naar.) Ze was me heel dankbaar.

Ik doe de afwas. (dit doe manlief normaal altijd)

Ik las bij Angeline van mijn eigen plekkie over Glow in Eindhoven, dus ik neem manlief mee naar Eindhoven. Manlief vind dit soort dingen altijd wel leuk (ik ook hoor), dus hoop de auto in en op weg naar Eindhoven. Helaas dacht de auto hier anders over dus geen Eindhoven gezien. (We kijken of we van de week nog een avondje kunnen gaan)

Ontvangen
Ik ontvang vandaag van mezelf een half uurtje extra in bed liggen.

Een heerlijke wandeling door het bos met Lobbes

Afgeslagen
Niets

Geleerd
Dat voor mij kleine dingen zijn, een groot ding kan zijn voor de ander.

Dag 10

Geven
Ik liet manlief even lekker uitslapen. (hij sliep een gat in de dag)

Ik bestelde alvast vandaag een sjaal voor het goede doel. (Stichting de Ganzert). Ik kan hem pas 14 december ophalen, maar ach deze mag ik dan toch al wel als geven opschrijven of niet?

Ik schrijf een kaartje naar een blogvriendin.

Ontvangen
Manlief hielp me vandaag met de was vouwen.

Ik ging vandaag lekker met mijn mannen op stap. We hebben een heerlijke boswandeling gemaakt en
ik heb er heerlijk van genoten. Ook ontving ik mijn 100ste cache. Ja die moet je we zelf zoeken natuurlijk, maar we hebben de eerste 100 gevonden. Lobbes was zo blij dat hij op opzoek ging naar de volgende 100.

Afgeslagen
Niets (ik begin het door te krijgen)

Geleerd
Dat ik de kleine geschenkjes voorheen niet zag als een geschenk, maar als iets wat je gewoon doet voor elkaar. 

Een dagje samen  dingen doen een waar geschenk is.

Dag 11

Geven
Ik schreef een beterschap kaartje voor een blogvriendin.

Ontvangen
Een mooie envelop met een kaart en een spreuk met vlinders.

Afgeslagen
Een vriendin bied me, via de app, aan om vlees te komen brengen voor de hond. (Normaal haal ik het altijd bij haar op, omdat ik een auto heb en zij niet) Ik wilde bijna zeggen nee dat hoeft niet. Ik kom het wel halen, maar bedacht me voor dat ik het bericht verzond. Ze bied het niet voor niets aan maak hier nou eens gebruik van. Anders had ze wel gezegd kom je het vlees halen.

Geleerd
Dat ik iets langer moet nadenken over mijn antwoorden. Ik via de mail en app altijd net iets meer bedenk tijd krijg om te antwoorden.

14 opmerkingen:

  1. Wat bijzonder om te lezen lieverd . Goed bezig xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat je het op deze manier (opschrijven en er bewust van zijn) enorm veel dingen leert!
    Ik leer met je mee, want ik herken veel van wat je opschrijft :-)
    x Emilie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja met de leer momenten ga ik eind van de maand zeker wat mee doen ;-)

      En leuk dat ik jou onbewust kan geven er is niets mis met leren

      Verwijderen
  3. Lieve Onny,
    Dankjewel voor je beterschapskaartje, zo ontzetend lief! Niks zo lekker als een kopje soep als je niet lekker bent! Ik knapte gelijk op van zo'n leuke post. Het gaat met mij weer beter gelukkig, alleen dochterlief hefet longontsteking, da's minder. Dus voorlopig blijven we nog even binnen :) Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat je weer opgeknapt bent. Ik hoop dat je dochter ook weer snel beter is. X

      Verwijderen
  4. Je bent goed bezig vooral met het bewust worden van geven, nemen en leren.
    Ben benieuwd naar volgende week.

    Groetjes Debby

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik neem niets maar ontvang graag ;-) Je met het alleen kunnen zien en dat is soms best moeilijk omdat je jezelf er zo makkelijk voor afsluit.

      Verwijderen
  5. Ik was er van overtuigd dat ik op je vorige blogje ook al had gereageerd. Omdat ik het zo mooi vind om te zien hoe bewust je nu wordt van het geven en ontvangen! Maar ook om je te bedanken voor jouw post, maar ik geloof dat ik de reactie niet heb verstuurd hihi. Dus nu maar een berichtje om te zeggen dat ik blij ben dat je mijn post leuk vindt! :)
    Liefs, Ruchama

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi ja dat gebeurt mij ook wel eens. Ja veel dingen zijn zo gewoon, maar is toch zeker geven en dan schrijf ik echt niet alles op ( beter gezegd onthoud ik niet alles van de hele dag)en zeker vond ik je post leuk ook zo mooi allemaal in kleur. Bedankt x

      Verwijderen
  6. Hihihi wat leuk om hier mijn naam tegen te komen, bloos...
    Ja leuk is dat hè dat we elkaar op blogland zo inspireren.
    Je bent er wel helemaal ingedoken in het bijhouden van geven, ontvangen, leermomenten enzo knap van je.
    Ik ben er merk ik toch niet zo heel bewust mee bezig, weet je veel dingen doe je vanzelf en niet omdat het geefmaand is. Nu probeer ik er wel bewuster op te letten ;).
    Ik ga je laten, ben manlief aan het assisteren met een beugel die hij aan het maken is voor de tv beugel aan vast te maken. Hij is nu aan het lassen dus blijf ik uit de buurt. Warme groetjes en knuffels van Susan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat merk ik zelf ook wel de meeste dingen deed ik toch al, alleen sta je er niet zo bij stil en nu wel.

      Verwijderen