zaterdag 18 januari 2014

Klus in Huis - de draad weer oppakken.

Het nieuwe jaar is weer begonnen, dus ook weer tijd om dit jaar weer aan de gang te gaan met de klussen in huis. Er zijn geen bijzondere klussen die moeten gebeuren, maar wel weer alle kasten, lades en ruimtes weer een doorlopen.
 
  
Mijn fotodoelijst heb ik weer schoon geveegd, dus dit jaar kan ik weer gaan strepen.
Vanaf augustus heb ik niet zoveel meer gedaan in huis. Ja natuurlijk heb ik wel opgeruimd, maar niet meer grondig. Daar ga ik dit jaar weer aan beginnen. Alle kasten, lades en ruimtes worden weer onder handen genomen, maar nu even iets anders als vorig jaar.
 
Ik ga, als ik zin en tijd heb, weer iets doen. Wat klinkt dat raar hè. Want ga ik het dan wel doen. Ja dat geloof ik wel, maar ik ga me zelf niets meer opleggen. De afgelopen maanden is er veel veranderd in mij. De therapeuten van het revalidatiecentrum hebben me dingen laten inzien, waardoor ik toch een iets andere kijk heb gekregen op mijn leven. Een van die dingen is, dingen die moeten. Voorheen bestond mijn leven toch wel veel uit moeten. Ik moest werken, koken, wassen, boodschappen doen, schoonmaken en ga zo maar door. Oke ik snap dat ik nu ook nog steeds dingen zijn die moet, maar toch op een iets andere manier.
 
Ik ga daarom weer aan mijn doelijst beginnen, maar dan op die manier dat ik niet moet, maar wil. Dus als ik zin en puf heb. Waarschijnlijk ben ik dan wel veel langer bezig dan augustus, zoals vorig jaar, maar ja. Misschien komen er zelf wel dingen helemaal niet aanbod. Niet erg toch? (haha ik hoor het me nu zelf zeggen. Dit had ik een half jaar terug echt niet gezegd hoor)
Dus aan de gang als ik het wil.

Vandaag had ik weer eens zo'n dag dat ik zeg ik wil wel wat doen, maar ja waar begin je dan aan? Ik moet uit de trapkast voor het eten een potje hebben en dacht meteen ja daar ga aan beginnen. (Die deed ik voorheen altijd in juni en december, maar afgelopen december was ik al blij als ik mijn dagelijkse dingen in huis voor elkaar kreeg. Dus dit was er bij ingeschoten.) Maar nu was ik aan het koken dus dat eerst. Ik maakte tussen door even een foto van de kast en bedacht me meteen dat ik morgen wel cakejes kan gaan maken, want die pakken staan er ook al een uit. Het werkt niet zo handig tegelijk met het koken, dus ik stopte er mee. Straks wel verder dacht ik. NIET DUS.

Nee toen de pannen op het vuur stonden en ik iets in de koelkast wilde zetten dacht ik. Ja deze kan ik ook wel even doen. De het water voor de pasta kookte nog niet en de pasta moest 10 minuten koken. Dan moet lang genoeg zijn toch om even de koelkast schoon te maken?

Hup aan de gang.
voor het schoonmaken
 Even een doek er doorheen. Eigenlijk is hij nog helemaal niet zo vies. Alleen hier onderop.
 En juist hier maak ik regelmatig schoon, maar je soms loopt er wel een beetje bloed uit vlees wat ligt te dooien voor Lobbes. Vaak heb ik er dan ook een doekje in liggen zie ik gewoon even lekker kan wassen, maar dat was ik blijkbaar vergeten dus.....

Schoonmaken en doekje erin.

En dat is dit het eindresultaat.
en dat allemaal in die paar minuten. Deurtje dicht en de pasta afgieten en lekker een hapje eten.
Mooi zo kan ik vanavond toch lekker op de bank zitten. Ik heb wat gedaan en dat voelde goed en toch weer niet te veel dat ik helemaal doodop ben. Fijn.
 

5 opmerkingen:

 1. Herkenbaar dat moeten. Natuurlijk zijn er dingen die moeten. Maar de periode dat ik ziek werd en het nog niet wist leken de dingen die moesten zo zwaar en veel. En op een gegeven moment wordt alle dingen die moeten zo zwaar, zelfs de kleine dingen. Ook voor mij was het moeilijk om die dingen die gedaan moesten worden aan voorbij te lopen. Het zit er gewoon zo ingebakken.
  Vaak als je kleine klusjes op een dag doet, die in 10 min. gedaan kunnen worden ben je al een heel eind. En de grotere klussen pas doen als daar de energie of kracht voor is. En er is inderdaad een verschil tussen moeten (vaak zelf opgelegd) en willen, vooral als je het zo tegen je zelf zegt.

  Volgens mij ben je goed bezig. Heb niet alles meegekregen wat er nu precies aan de hand is, daar kom ik te kort hier op je blog.

  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goed bezig moppie, fijn je weer te lezen! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihihi gekke meid, ik herken bepaalde dingen wel van mezelf. Zo ben ik ergens wat aan het doen en word ik weer afgeleid door wat anders en vergeet ik dat ik het 'ene' aan het doen ben ;).
  Weet je ik poets de kastjes alleen als ze vuil zijn van binnen...en dat doe ik dus misschien wel een paar keer per jaar bij het ene en bij een ander keukenkastje jaren niet... Ik steek mijn energie liever in mijn hobbies als in poetsen...ik las net nog 'my house is clean enough to be healthy and messy enough to be happy'.
  Daar ben ik het helemaal mee eens...hihihi.
  Maarreh goed bezig en dan heb ik het niet over dat opruimen, maar het loslaten van het moeten...
  Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo... dat is nog een multitasken: schoonmaken en koken tegelijk. Ik doe het je niet na, want dan brandt alles aan, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. da's ook een idee: een foto voor en eentje na of deed je dat alleen om het ons te laten zien?

  BeantwoordenVerwijderen