donderdag 27 december 2012

Gequilt speldenkussen

Gister heeft mijn moeder even naar mijn naaimachine gekeken, want ik kreeg hem niet goed aan de praat. Iedere keer was er wel iets. Daarmee kon ik echt niets naaien. Thanks Mam. Nu kan ik er mee aan de gang.

Meteen begonnen met mijn eerste naailes van By Miekk. Leuk leuk leuk. De eerste les (of eigenlijk les 3 al, want les 1 en 2 zijn uitleg en probeersels) een speldenkussen maken. Een paar jaar terug (ik denk al een jaar of 10 geleden) heb ik een quilt cursus gedaan. Toen mocht ik ook een speldenkussen maken, maar deze heb ik nooit afgemaakt dus..... Ja je raar het al deze ga ik nu af maken.

Zo vond ik hem in mijn naaidoos. Het rechter strookje is er alleen opgespeld, maar zit nog niet vast. Na even prutsen heb ik hem in elkaar zitten nu nog een achterkant er aan.
Ik had alles mooi aan elkaar zitten behalve een kant. Ik lees By MiekK dat ik die laatste kant ook voor een deel dicht moet naaien.
Oeps en toen in mijn enthousiasme naaide ik ook die kant helemaal dicht. Shit nu kan ik er niets mee, dus maar weer los halen. Het zit zo goed vast dat ik het bijna niet uit elkaar krijg en toen ik het eenmaal uit elkaar had. Zat er een rafeltje aan mijn achterpand. Helaas, maar goed het moet er maar mee doen.

Zo hij zit helemaal ik elkaar kijk. TADA!!!
Er zitten wel wat schoonheidsfoutjes in maar ja voor mijn tweede project ever. Vind ik het nog best goed gelukt.
 En het zelfde schoonheidsfoutje van de achterkant
 Maar goed ik vind hem best leuk geworden al zeg ik het zelf ;-)
 en nu helemaal in gebruik.


Ik heb nu helemaal de smaak te pakken en ga meteen verder met een nieuw project, maar hier over horen jullie van de week meer.

4 opmerkingen:

  1. Dat is hartstikke goed gelukt hoor!
    Leuk zo'n speldenkussen én handig bij je komende naaiprojecten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik sta perplex Con, dat had ik niet verwacht. Ga zo door!!!!!!!!!!!!!!!!! mama

    BeantwoordenVerwijderen