donderdag 4 juli 2013

Klus 136 Hoes vermaken of auto schoonmaken

Toen ik eergister de laatste was uit de droger haalde. Kwam ik ook de auto hoes van Lobbes kussen tegen. Gewoon een oud dekbedovertrek hoor. Meer is het niet, maar ik wilde hem (een tijd terug al) laten vermaken (toen ik zelf nog niet in de weer was met mijn naaimachientje). Ik bedacht me dat kan ik nu wel eens zelf doen. Ik legde hem apart. Vandaag had ik tijd om hem te vermaken.
 
Beetje passen en meten, naaien en passen. Klaar of toch niet? Nee ik kan deze "mooie" schone "nieuwe" hoes niet in die vieze achterbak van de auto van manlief leggen. Dus meteen maar even de achterbak schoonmaken. Doe ik anders nooit hoor. Manlief  zorgt altijd netjes voor zijn eigen auto en ik ook (aahum)
 
Ik was al zou druk aan het stofzuigen dat ik helemaal vergat foto's te maken. Deze is dus al schoon
 
  De rubber mat en alle spulletjes in de zij vakken liggen nog op de grond. Even schoonmaken en dan kunnen deze ook weer terug.
 
De beschermhoes (jammer dat ik geen foto vooraf gemaakt had, dan had je kunnen zien, waarvoor we hem er in zitten. Een zandbak voor de kinderen was er niets bij haha) weer terug.
 
Het kussen er in met de hoes er om.
 
Ja hij is niet echt heel schoon, maar ja helaas krijg ik dat er niet meer uit. Onze Lobbes heeft een keer in een bepaald soort zand gelopen wat niet meer uit de hoes gaat. Maar nu heb ik van dat dekbedovertrek 2 hoezen gemaakt dus nu kan we het ook makkelijker wassen ;-)
 
Meteen even de raampjes gewassen van binnen, zodat mijn manneke ook weer lekker naar buiten kan kijken en nu ik toch bezig ben met ramen wassen doe ik ook meteen even de achterruit van mijn auto, want daar is ook bijna niet meer doorheen te kijken, maar ja wat wil je met zo likgrage boxer hihi.
 
Nu kan ik meteen deze ophangen. Die lag er ook al een tijdje, maar moest eerst mijn raam schoon hebben ;-)
 
Na een theepauze ga ik nog even door. Ik wil eigenlijk mijn auto ook wel even van binnen schoon hebben. Dit was ook wel hoog nodig. Een vriendin met haar honden had ik een ritje naar huis gegeven, maar ik was er niet van op de hoogte dat een van de twee zo erg aan het verharen was. Jemmig wat een boel haren in mijn auto zeg.
 
Eerst maar de beschermhoes eruit getrokken en uitgeklopt. Ook hier ligt aardig wat zand achterin. Zien jullie het?
 
 En ooo die haren.
 
 Ik trek het matrasje (wat het hoogte verschil een beetje opvangt tussen de achterbak en de opgeklapte achterbak) en hier ligt ook van alles.
 
 Als ik de zijdeur open trek zie ik ook nog een hele vieze deur. Duidelijk hier moet gesopt en gezogen worden. Aan de gang dus maar.
 
Jullie geloven het niet, maar bijna 2 uur laten ben ik klaar met zuigen en soppen.
Dit is het eindresultaat.


 
Ik kan je zeggen de volgende keer mag vriendin lief hier zelf even komen schoonmaken. Ik ben nog nooit zo lang bezig geweest met mijn auto schoonmaken. (en ik kan er echt wel een zooitje van maken hoor) Die lange vieze witte haren. brrr zo blij met mijn boxer ;-)
 


 

4 opmerkingen:

  1. Hihi, wat ben ik blij dat wij geen auto hebben :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou dit vind ik ook niet zo leuk klusje, maar normaal kost het me ook niet zoveel werk. Zonder mijn autootje zou ik toch echt niet willen hoor. Ik ben blij dat toch overal kan komen als ik dat wil.

      Verwijderen