maandag 29 juli 2013

Telefoonhoesje of portemonnee

Een tijdje terug maakte ik mijn eerste telefoonhoes. Ik vond het voor de eerste keer nog helemaal niet zo verkeerd. Kijk dit is die.
Nu ging mijn telefoon kapot en kocht ik een andere telefoon. Helaas paste mijn nieuwe telefoon niet in dit hoesje. Dus ik moest weer een nieuwe maken. Ik was er nog niet toe gekomen, maar gister heb ik hem dan toch gemaakt. Mijn tweede telefoonhoesje.  Nee niet de zelfde. Nee ik wilde graag een hoesje waar ik ook geld in kwijt kon. Ik had bij de eerste hoes wel een vakje voorin zitten, maar daar kon het zo uit vallen.
Niet zo handig dus.
 
Er moest nu een rits ik komen. Fijn als je nog nooit een rits in gezet heb, maar goed ik probeer het toch. Na wat gepruts zit hij er in. Jippie.
 En toen kwam ik er achter dat het toch niet helemaal goed zat. Uit halen dus. en nog eens en nog eens en nog eens. Ja de aanhouden wint zijn mijn moeder altijd. Ik hoorde het haar gewoon zeggen toen ik het voor de zoveelste keer uit elkaar tornde.
 En toen had ik hem zitten eindelijk goed en wat zat ik daar (linksboven op de foto) de stof zat verkeer. Grrrrrr. Weer los halen dus. Volgens mij kan ik er beter mee stoppen dacht ik. Ik liep er even bij wel, maar dacht meteen ja ik wil hem graag af hebben, dus kroop ik toch weer achter Onny's machientje
 Ja eindelijk hij zat goed.
 Na nog wat gepruts had ik een telefoonhoesje met een portemonnee in een.
 Even af pimpen en mijn telefoonhoesje/portemonnee is klaar.
Oké er zitten nog wel wat schoonheidsfoutje aan, maar ik vind het toch al heel wat.
Ik ben er blij mee.

 
Edit: Ooo ja bijna helemaal vergeten te zeggen, maar dit hoesje kosten me alleen maar een rits en een applicatie. De het hoesje zelf is gemaakt van een oude spijkerbroek ;-)

8 opmerkingen:

 1. Zelfs voor ervaren naaisters is een rits een uitdaging. Geweldig dat je het hebt volgehouden en wat een mooi resultaat. Hij is echt leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt meiden ik ben er zelf ook blij mee ook al is het hoesje niet overal even recht ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is toch mooi zo! Geeft helemaal niets als hij een beetje scheef is. Dat hoort bij handgemaakte spullen vind ik :) En mocht je nog ooit weer een ritstasje willen maken dan is hier nog een handige tutorial: http://tantejannie.blogspot.nl/2012/10/diy-gevoerde-etui-met-rits.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat knap van je zeg!
  ik doe het je niet na hoor... hoop ooit eens maatjes te worden met de naaimachien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon mee beginnen heb ik ook gedaan :D
   Ik ben ook nog niet zo lang bezig hoor. Toen ik een jaar of 12 was wilde ik eens een poppenkleedje maken, maar daar had ik toen het geduld helemaal niet voor. Mijn moeder heeft hem afgemaakt en ik was helemaal klaar met de naaimachine. Mijn moeder had dan ook nooooooit verwacht dat ik nog eens achter de naaimachine zou gaan zitten. (Ze vind het wat leuk ;-) )

   Verwijderen
 5. al doende leert men, ik vind het heel knap van je (y)

  BeantwoordenVerwijderen