maandag 2 december 2013

Geefmaand is leermaand voor mij.

De maand is al weer voorbij. Het geven heeft regelmatig het uiterste van mij vraag. Niet omdat ik geven moeilijk vind. Nee in tegenstelling. Het geven gaat me goed af, maar dat wist ik eigenlijk vooraf ook al. Maar het ontvangen.....

Het bewustwordingsproces hiervan. Ik ben zeker nog niet uitgeleerd, want ik kan zeker nog veel meer leren te ontvangen of misschien ook eens echt te nemen (al vind ik dat toch niet zo lekker klinken). Zeker niet mijn sterkte kant, maar de komende maand gaat dit voor mij de opdracht worden. Ik ga één maand er voor zorgen dat ik voorop kom te staan. Doen wat ik wil en vooral GOED luisteren naar mijn lichaam. Dat gaat nog een hele opgaf worden volgens mij.

Het geven op zich blijf ik gewoon doen. Ik vond het ook leuk om te doen. Mensen blij maken en er dan ook nog zelf weer een goed gevoel aan over houden, maar eerlijk gezegd is daar niet zo heel veel aan veranderd met voor de geefmaand. Wel ben ik van mening dat ik wat vaker buiten mijn hokje mag kijken. Mensen die me wat minder na staan (of die ik zelfs helemaal niet ken) ook wat meer geven van mij (in welke vorm dan ook).

Ik wil  Mirjam en Marije heel er bedanken voor deze verdubbeldaad. Anders was ik me er niet zo bewust van geworden en had ik niet zoveel geleerd. Bedankt lieve meiden. X

Met de leermomenten die ik opgeschreven heb de afgelopen maand ga ik nog wat doen. Wat????

Dat weet ik zelf nog niet, maar je kun er binnenkort hier meer over lezen.

Ik wens iedereen, ook voor de toekomst, heel veel mooie, leuke, bijzonder, grappig, en liefdevol geefmomenten. Ontvangen mag natuurlijk ook, zo ontneem je  de geefmomenten van een andere niet ;-)

Liefs Conny

4 opmerkingen:

 1. mmm ik zit dat eens zo te lezen en eigenlijk dat ontvangen vind ik leuk maar ik vind geven makkelijker ik win af en toe wel eens wat en dat wordt dan weer net zo makkelijk naar iemand doorgestuurd of gegeven... ik denk dat het misschien toch in het aard van het "beestje"zit haha. zoals jij nu ervoor gaat zorgen of althans proberen je zelf vooraan te laten staan is me vaak genoeg gemeld ( therapieen ) maar het zit gewoon ECHT niet in me, en weet je conny ik vind het geeneens erg ik moest er zoveel moeite voor doen dat ik er gewoon last van kreeg haha... dus successos en ik zal het vast lezen en misschien nog wel eerder van je horen meis ik zie je de 14e ik kijk dr helemaal naar uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had al een reactie gegeven op je andere logje en had deze nog niet gelezen. De vragen die ik daar stelde geef je hier antwoord erop.

  Evenwicht is natuurlijk heel belangrijk, bij geven hoort dan ook eens af en toe nemen. Wat je zelf ook schrijf ontneem een ander zijn geef moment niet. Zo gaat het cirkeltje rond.

  Ben erg benieuwd wat je nog meer op je blog gaat zetten. Ik ben erin gerold toen je begon met 'De maand geven' Dus blijf ik hier natuurlijk lezen.

  Lieve groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bijzonder over al jouw leermomenten te lezen. Ik gun je balans en verbinding en heel veel geluksmomentjes iedere dag voor jezelf en met de mensen om je heen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je dat mooi geschreven Conny (hihihi ik las dat Jenneke je bij je naam noemt ;)). Goed van je dat je jezelf wat meer of zelfs veel meer op de eerste plaats gaat zetten. Vooral als je lichamelijke klachten hebt dan is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen want niemand anders kent je lichaam zo goed als jou en weet wat jij nodig hebt. Maar dat had ik al eens geschreven, maar is ook meer voor anderen die hier meelezen ;).

  Als jij niet leert goed voor jezelf te zorgen wordt er van boven steeds harder aan de handrem getrokken zodat je wel MOET...
  Maar jij hebt het begrepen en dat vind jk heel knap van je, dat is de eerste stap en geloof me dat is een jarenlang proces hoor om steeds beter voor jezelf te gaan zorgen en niet altijd tegen anderen JA zeggen en tegen jezelf NEE zeggen.
  Succes ermee! Je komt er wel...oh nee je bent er al :D. Je hebt de eerste stappen gezet.
  Een dezer dagen ga ik het engeltje klaar maken om te laten uitvliegen. Warme groetjes en knuffels van Susan

  BeantwoordenVerwijderen