maandag 3 juni 2013

De baasjes van Lobbes vriendinnetje hadden een bruiloft. De kinderen waren allemaal weg, dus er was niemand die het lieve meisje kon uitlaten. Natuurlijk vond ik het niet erg om deze lieve meid mee te nemen. Ik loop immers toch met Lobbes, dus een hondje meer of minder maakt ook niet uit en ze hebben het samen altijd zo leuk.

Dus ik nam Yara gezellig mee. Een wandeling langs de bosrand. Het eerste deel is losloopgebied, dus hier konden ze samen even lekker ravotten. Aangezien het nageltje van Lobbes aan de beterende poot was, wilde ik niet dat het nu fout zou gaan door het speel van hun. Ze vinden het heerlijk om samen te ravotten. Ze zijn echt aan elkaar gewaard en Yara is dan ook echt Lobbes zijn speel vriendinnetje. Om problemen te voorkomen, had ik toch maar even verband om zijn poot gedaan. Haha meneer kon in ene weer niet meer lopen en was weer een hele zielige jongen. Ja hallo je doet wel een verband om mijn poot, dus dan ben ik zielig. Nou dat was van korte duur hoor. Op het moment dat hij zijn vriendinnetje zag, was hij blij en zeker niet meer zielig. Te komisch voor woorden. 

Al ravotten gingen we op naar het bosrand. Daar konden ze even lekker los. Heerlijk om die twee samen te zien spelen. Een echt geniet momentje.
Hier voor jullie een klein geniet momentje 

Na dat ze, helemaal bekaf, even klaar waren met spelen moest er gezocht worden naar water. Lobbes is daar niet zo goed in, maar zijn vriendinnetje wel hoor. Ze zoekt het water tussen de boom wortels gewoon op. Ze was zelfs zo lief om voor Lobbes een plekte te zoeken waar hij met zijn platte snoet wel bij kan. 
Yara heeft een lekker spits snoetje en kan in de kleine gaatje water drinken, maar voor Lobbes is dat door zijn brede platte snoet niet mogelijk. Buiten dat Lobbes vind het water niet eens haha.

Een stukje verder gingen we het wildrooster over, uuh klaphek door natuurlijk, maar voordat ik het klaphek open deed wilde ik Yara aan de lijn hebben. Ze is een jachthond en er is duidelijk een verschil tussen haar en Lobbes. Zij zit in de verte het wild al lopen en Lobbes.... ach Lobbes ziet het nog niet eens als je het aanwijst hihi. 
Nadat ik een paar stappen gezet had zag ik Yara kijken en ik kijk ja hoor een groot wild zwijn in de verte. Dus Lobbes ook maar even aan de lijn. Niet dat hij er naar toe zou gaan, maar toch voor de zekerheid.
Hier is het verschil zo duidelijk te zien hihi. Lobbes weet niet eens waar we naar kijken.  
Maar Yara blijft maar kijken hoor. Het hele stuk wat we door het bos gelopen hebben heeft ze het zwijn in de gaten lopen houden kijk.
Zie je hem daar in de verte? Ja op de fout slechter te zien dan in het echt hoor. Het was een groot zwijn. Daar wil je niet graag bij in de buurt komen hoor. Zeker niet met twee honden, waarvan er een eigenlijk het liefst erop afgaat. Hier nog even iets verder in gezoemd. Zie die zwarte stip op het veld? Dat is het zwijn.
Ik kan je zeggen altijd een mooi gezicht hoor zo op afstand. Dat is het heerlijk van aan het bos wonen.
Na de wandeling had ik natuurlijk geen hond meer aan Lobbes hij heeft de hele middag lekker op zijn stoel liggen slapen. ;-)

S'avonds zijn we nog even met zijn drietje een kleine wandeling wezen maken. Alleen niet meer langs de bosrand. Nee gewoon even in het dorp. Nog even lekker rennen op het pad bij de boer. De tongen hingen helemaal uit hun bekkie's, maar ze hebben heerlijke wandelingen gehad en ik...
Ik heb genoten.

6 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk verhaal ♥♥♥
  Ik heb genoten, bedankt xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn. Ik genoot er ook van hoe leuk is er dan dat jullie er ook een stukje van mee kunnen krijgen. Ik ben blij dat dit gelukt is x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Ja heerlijk die twee. Lekker spelen en gek doen en dan weer heel lief voor elkaar. Dit zijn van die geluksmomentjes zeg ik dan ;-)

   Verwijderen
 4. heerlijk zo'n honden-verhaal.
  Mis het wel hoor, een hond hebben om mee te ravotten, uitlaten, maar de twee katten zijn ook heel fijn om mee te knuffelen. En tegenwoordig loopt Bink zelfs mee als ik naar de tram ga - laat hij mij uit... hihi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou je mag zo een keer met me wandelen als je dat leuk vind hoor ;-)

   En grappig een kat die zijn baasje uitlaat. Hier in de straat hebben we ook zou kat die altijd met zijn baasje mee loopt naar de bakker. Heel grappig om te zien.

   Verwijderen